Kreativ lek: Ballongflygning

Ballong på snöre

Senaste gången jag var hemma på VAB med sonen så behövde vi hitta på något. En mer fin prydnads luftballong hade sonen fått i julklapp, och från det kom jag upp med detta som var mer lekvänligt.

Ballongflygning i vardagsrummet
Ballongflygning i vardagsrummet

Det som behövs för att bygga din egen luftballong är

  • 1 eller flera ballonger (beror på om de går sönder under lek)
  • 1 pappmugg
  • flera meter snöre
  • 1 tom toarulle
  • tejp

Jag började med att göra en liten lasso av snöret som botten av ballongen kunde passa i. Sedan gjorde jag ett nät av korta bitar av snöre för att hålla ballongen på plats. De satte jag sedan fast i den tomma toa rullen.

När ballongen väl var på plats var den enkelt att göra tre hål i pappmuggen och fästa snöre i hålen, och sedan fästa dem i knuten på ballongen.

Sen började det roliga. Spänna upp linan som ballongen kunde åka på. Jag använde en dörrkarm och bordet i vårt vardagsrum. Avslutningsvis fäste jag ett snöre i den tomma toarullen som sonen kunde använda för att dra ballongen framåt och bakåt.

Kul och kreativ underhållning som höll oss båda sysselsatta och som vi kunde hjälpas åt att sätta ihop.

Marcus

En pappa på 30+, som gillar att leka och ha kul med sin son.

Latest posts by Marcus (see all)