Lekplatssafari på Södermalm

Att hitta på saker att göra med de små är inte alltid det lättaste. Men föreslår du ett lekplatssafari så har ni garanterat och göra samt barn som tycker det är spännande att upptäcka nya platser.

Det var just det som vi på Barnleken begav oss ut på för någon vecka sedan, ett lekplatssafari på Södermalm i Stockholm. Varse sig om du är turist med barn i Stockholm eller om du är boende i Stockholm kan du ha kul på detta lekplatssafari.


Visa Lekplatssafari på Södermalm på en större karta

Starta dagen genom att ta tunnelbanans gröna linje till Medborgarplatsen. Gå upp uppgången mot Medborgarplatsen och Björns trädgård. När ni kommer upp från tunnelbanan så är ni vid ena sidan av Björns trädgård. På motsvarande sida av Björns trädgård så hittar ni första stoppet på dagens safari.

Stopp 1: Parkleken Björns trädgård

När ni lekt klart så går ni ut på Tjärhovsgatan och går i riktning bort från Medborgarplatsen. Så kommer ni efter någon minuts promenad att på höger sida se nästa stopp.

Stopp 2: Droskan

När ni har gungat er trötta och är redo för att fortsätta upptäcktsresan så går ni ut på Folkungagatan som ligger på andra sidan om Droskan. Gå i riktining tillbaka mot Medborgarplatsen men sväng in vänster på Östgötagatan. Följ gatan tills ni kommer ner till Katarina Bangata. Vid det här laget börjar det bli dags att fylla på depåerna med lite lunch eller fika. Det finns gott om alternativ för det på Katarina Bangata men en spännande upplevelse för barn är Koh Phangan med sin spännande miljö.

Fulla med energi är ni nu beredda att bege er till höjdpunkten på dagens safari. Fortsätt på Östgötagatan tills du kommer ner till Gotlandsgatan, sväng i vänster på den gatan. Efter någon minuts promenad är det dags att uppleva Södermalm som det såg ut på sent 1800-tal.

Stopp 3: Bryggartäppan

Efter att ha besökt ett äldre Södermalm så packa ihop er för att avsluta dagens safari med en sista lekplats. Gå över Gotlandsgatan och forsätt ner på Bjurholmsgatan till dagens sista lekplats vid Bjurholmsplan.

Stopp 4: Bjurholmsplan

Förhoppningsvis är nu både föräldrar och barn trötta och nöjda samt redo att bege sig hemåt. Närmaste tunnelbana hittar ni genom att fortsätta genom lekplatsen ut på Bjurholmsgatan och sedan ut på Ringvägen. Sväng höger och fortsätt ner till korsningen Götgatan/Ringvägen där ni hittar Skanstulls tunnelbanestation. Skulle ni vilja titta runt lite så finns Ringens köpcentrum vid Skanstulls tunnelbana.

Posted from Stockholm, Stockholm County, Sweden.

Marcus

En pappa på 30+, som gillar att leka och ha kul med sin son.

Latest posts by Marcus (see all)